Акценти
Начало / Общество / 120 фирми от Европа и Азия идват за Пчеларското изложение

120 фирми от Европа и Азия идват за Пчеларското изложение

На 10 февруари, в 10 часа ще бъде открито 10-то международно изложение – договаряне „Пчеларство – Плевен 2012”. С тази приятна закачка започнаха пресконференцията си организаторите на престижния международен форум, който събира в Плевен производители на мед, пчеларско оборудване и инвентар от цял свят.

Радвам се, че въпреки трудното време, отново ще бъдем домакини на  международното пчеларско изложение, което през годините доказа, че е в изключителна помощ на сектора, обяви областният управител Иван Новкиришки, който е патрон на форума. Организатори са „Партнерс експо” ООД, Областен пчеларски съюз – Плевен със съдействието на всички браншови организации в страната. Талисман на изложението е пчеличката Мая.

В тазгодишното юбилейно издание ще има участници от Китай, Канада, Италия, Англия, Сърбия, Полша, Франция, Турция, Гърция, Финландия. „Общо 16 са страните, от които имаме заявено участие, което е безспорно доказателство, че Пчеларското изложение в Плевен е най-голямото на Балканите”,обобщи Нели Данова, мениджър „Партнерс експо” ООД. А за престижа му, най-добра илюстрация са думите на голям български производител, според който, неприсъствието в Плевен на фирми от бранша е равно на самоубийство.

За първи път тази година на изложението ще присъстват Тадеуш Сабат – председател на Полския пчеларски съюз и президент на „Апиславия” и зам.-председателят на „Апиславия” – Кристиян Константинеску, който е и председател на Балканската федерация на пчеларските съюзи.

По традиция изложението ще има богата съпътстваща програма, която ще започне ден преди официалното му откриване с лекция на проф. Христо Мермерски, посветена на лечебното и противораково действие на меда и пчелните продукти.

Десетото издание на Международното изложение „Пчеларство – Плевен 2012” ще се проведе от 10 до 13 февруари в Сити център „Плевен”.

Прочетете също:

С юбилейна вечер Плевен чества 80-годишнината на Георги Константинов

С юбилейна вечер Плевен ще отбележи 80-годишнината на писателя и поет Георги Константинов. Творческата среща ...