Акценти
Начало / Общество / Щир превзе градинките в центъра, плевят и косят след Герьовден

Щир превзе градинките в центъра, плевят и косят след Герьовден

IMG_9562градинки трева

Веднага след Гергьовден, на 7 май, ще започне почистването на новите тревни площи в центъра на града. Това отговориха от пресцентъра на Общинска фирма „Паркстрой“ на запитване на ИнфоПлевен кога ще бъдат окосени новоизградените градинки на площад „Възраждане“ и пешеходната зона. Първо тревните площи ще бъдат плевени, а след това ще се коси машинно, уточниха от фирмата.

IMG_9566градинки трева

Междувременно от там информираха, че през месец май два пъти  ще се коси тревата по основните булеварди в Плевен.  Днес работниците довършват участъка по пътя за Ловеч и разделителните ивици на бул. „Данаил Попов“ и „Гренадирска“. С три косачки се коси на бул. „Христо Ботев“, заедно с прилежащите градинки,  и следва бул. „Георги Кочев“ , информират от общинската фирма. Ще бъде окосена тревата и окол бул. „Европа“.

Всички детски площадки вече са окосени.  Днес фирмата ще извозва тревата от Софийската магистрала, от Ясен до Плевен, както и от големите тревни площи в този район. Парк „Скобелев“ също е   окосен, както и   градинките и площадката до ОАПС, на пазара, и края на ул. Васил Левски“/ Старата главна /. За днес е планувано да се работи на велоалеята в района от РИМ до бензиностанцията.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...