Начало / Общество / Чрез жребий разпределиха местата за продажба на мартеници в Плевен

Чрез жребий разпределиха местата за продажба на мартеници в Плевен

В Заседателната зала на Община Плевен беше изтеглен днес жребий за разпределение на местата за продажба на мартеници. Тази система на разпределение работи няколко години по предложение на кмета на Община Плевен Георг Спартански.

Заварих положение, при което местата се даваха според датата на подаване на заявление, заради което хората нощуваха на дълги опашки на открито пред Центъра за административно обслужване към Общината. Мисля, че по-прозрачен начин от това да се тегли томбола публично, няма, още повече, че така няма значение кога търговците са подали заявление, каза кметът Спартански.

Позициите за продаване на мартеници са общо 100 и са разположени пред зелените площи на ул. „В. Левски“, от големия фонтан на пл. „Възраждане“ до паметника на Девета пехотна дивизия, около самия паметник на пл. „Свободата“ и ул. „В. Левски“, както и пред оградата на Къща музей „Цар Освободител Александър II”.

Всяко от местата за продажба на мартеници е с площ 2 кв. м, максималният срок за отдаване под наем е от 01 февруари 2023 г. до 03 март 2023 г.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...