Акценти
Начало / Общество / Честит Ден на детето!

Честит Ден на детето!

На 1 юни в България се отбелязва Деня на детето. Този международен празник води началото си от Световната конференция по въпросите на детското здраве, която се провежда през 1925 г. в Женева (Швейцария). Веднага след това започва празнуването му в България на 8 май под патронажа на княгиня Евдокия и по-късно на съпругата на Борис III. След 1949 г. празникът започва да се отбелязва на 1 юни.

Тази година Денят на детето ще премине при малко по-специални условия, заради въведените противоепидемични мерки за ограничаване разпространението на коронавируса.

В Плевен днес, след принудителна близо тримесечна ваканция, детските ясли и градини отново ще посрещнат деца. Наред със специалните мерки за прием, детските заведения са организирали за малчуганите и празнични изненади.

По повод днешния празник входът за Панорама „Плевенска епопея 1877” ще бъде безплатен за деца и ученици до 18 години. Безплатно за децата ще работи и къщата музей „Цар Освободител Александър ІІ”. Обектите са отворени при спазване на противоепидемичните мерки.

Прочетете също:

Разкрита е дарителска сметка за възстановяване на Медицински университет – Плевен след пожара 

След огнената стихия, която на 29 септември опожари над 800 кв.м покривна конструкция  на Медицински ...