Акценти
Начало / Култура / Цветно начало в Къщата на художниците с изложбата на Владимира Йорданова и нейни ученички

Цветно начало в Къщата на художниците с изложбата на Владимира Йорданова и нейни ученички

Много цветно започна новата година за Къщата на художниците в Плевен с откритата снощи изложба-живопис на художничката Владимира Йорданова  и на няколкото дами, които се обучават в ателието й.

В залите на Къщата на художниците са подредени близо 60 картини, като всяка една от дамите се представя с няколко свои творби. Наред с тях са и картините на Владимира.

„Изключително съм горда с моите ученички. Ателието по живопис се роди преди 3 години с идеята съвсем обикновени хора, които не са имали никакъв опит с рисуването, да се занимават с това изкуство като хоби. Идеята е да избягат от действителността, защото всеки един от нас има нужда да потъва в едни по-щастливи мигове. Смятам, че те откриха тези щастливи мигове точно в ателието по живопис, където успяват да сътворят чудесни картини, същевременно се разтоварват”, каза при откриването на изложбата Владимира Йорданова. Тя сподели още, че нейните ученички наистина са достойни да се представят пред публиката в Плевен, а също са променили и нейните работи.

Най-малките художнички са петокласничките Калина и Ани, за които Владимира смята, че ще бъдат бъдещи представители на плевенската група на художниците.

От своя страна дамите благодариха на Влади, защото успява да извади от всяка най-доброто.

Резултатът е картини, създадени с много вдъхновение и майсторство.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...