Начало / Култура / Цветан Недялков, Иван Лечев и Веселин Койчев с участие във Втория фестивал на китарата

Цветан Недялков, Иван Лечев и Веселин Койчев с участие във Втория фестивал на китарата

Тримата големи китаристи  и импровизатори от най-висока класа от  „Акустик Трио 3000“  – Цветан Недялков, Иван Лечев, Веселин Койчев ще участват в съпътстващата програма на второто издание на Международния фестивал на китарата, съобщиха организаторите от сдружение „Изкуството до мен“.

Фестивалът тази година ще се проведе от от 30 ноември до 4 декември. Предвидени са 4 фестивални вечери, като участие в тях са заявили още китаристът от Германия Герхард Райхенбах, който в момента безспорно се нарежда на едно от челните места в света на класическата китара, и триото в състав Георги Василев – преподавател в Швейцария, Боян Дойчев –Варна, доц. Стела Динкова – Пловдив, които ще поднесат на публиката концерт-изненада, разкриха организаторите.

Тази година конкурсната програма се разширява, като приоритет за развитие ще са категориите –„Класическа китара“, „Акустична китара“ и „Китара и глас“. Те ще са с международно участие. Целта на екипа на фестивала тази година e да бъдат привлечени професионални изпълнители в сферата на класическата, рок и джаз китарата, разказа Николай Михайлов, основен двигател на конкурса.

За всички фенове на фестивала екипът на сдружение „Изкуството до мен“ създаде специална страница, към която могат да се абонират, за да научават първи подробности, свързани със събитието. Месец преди фестивала ще се проведе томбола с всички абонирани. Победителите ще получат билети за концертите, автографи от изпълнителите и още много награди.

Прочетете също:

Прокуратурата в  Плевен ръководи разследване за убийство на жена от съпруга ѝ

Окръжна прокуратура – Плевен ръководи разследването по досъдебно производство за убийството на Д.М. на 42 ...