Начало / Последни новини / Училищата в община Гулянци отбелязаха Европейския ден на спорта

Училищата в община Гулянци отбелязаха Европейския ден на спорта

Училищата на територията на общината също се включиха в Европейския ден на спорта в училище – една от най-масовите инициативи, чрез която децата се запознават с различни спортни занимания и научават повече за здравословния начин на живот. Сдружение БГ Бъди активен е координатор на програмата за България.
В училищата от общината на 25 септември бяха организирани игри, съревнования и забавни физически занимания за всички ученици, като съобразиха провеждането им с противоепидемичните мерки. Децата бяха разделени по класове и ангажирани в тенис на маса, баскетбол, футбол, игри с въже, обръч, топка, състезания за бързина и сръчност, рисунка на асфалт.
Целта на мащабната инициатива е да повиши физическата активност у децата и да ги зареди с повече сили, защото именно тя може да допринесе за цялостното им благополучие и здраве в дългосрочен план. Тази година специалните теми са за допълнителни спортни игри в училищата посветени на опазването на околната среда и спортът като начин за подобряване на психичното здраве при децата.

Прочетете също:

Децата до 14 години ще пътуват с безплатни карти в градския транспорт

От 1 февруари децата до 14 навършени години в Плевен вече ще пътуват безплатно по ...