Начало / Общество / Търсят съдействие от депутат за поставяне на щит против снегонавявания в Кнежа

Търсят съдействие от депутат за поставяне на щит против снегонавявания в Кнежа

Щит против снегонавявания от нова генерация представи на вниманието на народния представител от ГЕРБ Владислав Николов по време на приемната му в Кнежа Тодор Пресолски. По думите на производителя, той е съобразен с изискванията на Агенцията по пътна инфраструктура, в него няма метал, за да представлява обект за посегателство и по качество превъзхожда изработваните досега съоръжения. Според Тодор Пресолски, в района на Кнежа навяванията зимно време са сериозни и без щитове земеделската продукция е застрашена, в опасност са и пътищата в региона. По време на приемната заедно с Владислав Николов бе и Валери Лачовски, общински ръководител на ГЕРБ – Кнежа.

Към народния представител за съдействие се обърна и Илка Ахчийска, която е самотна майка с две деца, учител по професия, но трайно безработна. Със съдействието на общинска администрация, в лицето на Илийчо Лачовски, кмет на община Кнежа от ГЕРБ Илка бе назначена на работа, която ще осигури прехраната на нея и двете й деца.

Собственици на земя, предоставили я за ползване на земеделски производители, изразиха пред народния представител недоволството си от стопанисването им, както и от нередовното изплащане на рента през последните години. Предстои среща на Владислав Николов със земеделски производители от региона, за разрешаване на проблема.

Прочетете също:

Високи отличия за деца от арт школа „Колорит“ от национален конкурс в Свищов

Деца от арт школа „Колорит“ спечелиха  най-високите отличия на 19-я Национален конкурс – изложба за ...