Акценти
Начало / Икономика / Тунелът на обходния път на Ловеч ще е готов до 22 декември

Тунелът на обходния път на Ловеч ще е готов до 22 декември

Тунелът на обходния път на Ловеч ще е готов до 22 декември. Това са заявили от Агенция пътна инфраструктура в писмо до областния управител на Ловеч Георги Терзийски, съобщават от Областна администрация Ловеч. Към момента са изпълнени 35% от предвидените дейности.

Ремонтът на тунела се извършва по проект  „Път II-35 Ловеч – Троян – Кърнаре от км 37+393 до км 46+105, с обща дължина 8,712 км, област Ловеч“ се изпълнява по Оперативна програма „Региони в растеж“. Стойността му е близо 17,2 милиона лева, като 85 процента е европейско финансиране, а 15 на сто национално съфинасиране.

Основните дейности, предвидени за изпълнение в участъка на пътния тунел са: подмяна на вторичната облицовка по стените на тунела, възстановяване на бетоновото покритие на армировката по сводовата конструкция, използване на подходящи хидроизолационни системи за предотвратяване на течовете по сводовата конструкция, подмяна на съществуващата предпазна ограда или замяната на високите бордюри със бетонова предпазна ограда, подмяна на електроосветлението на тунела.

 

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...