Начало / Последни новини / Тимът на Александър Дяковски отново в тренировъчен режим

Тимът на Александър Дяковски отново в тренировъчен режим

След шестмесечна пауза заради пандемията, БК „Спартак” – Плевен се върна отново в зала „Балканстрой”.

Всички в отбора са здрави, включително сърбинът Горан Остоич, който е с отрицателен тест за COVID-19. Центърът вече тренира наравно със съотборниците си.

 На вчерашната тренировка, освен Горан Остоич, присъстваха капитанът Тодор Тодоров, Цветослав Острев, Димитър Маринчешки, Николай Маринов, Мартин Маринов, Никола Кирилов, както и новите попълнения Любен Пасков и Венелин Христов, който се завърна в родния си град.

Към отбора се очаква в близко време да се присъедини и един от възпитаниците на школата на клуба Даниел Пенков, който за последно учи и играе в Англия. Селекцията в Спартак все още не е приключила.

Отборът ще се подготвя основно в Плевен, като желанието на треньора Александър Дяковски е тимът да изиграе 7-8 контроли преди началото на новия сезон в НБЛ на 10 октомври.

До този момент Спартак има уговорени проверки  – с Балкан на 4 септември, с Черно море Тича на 7 септември във Варна, на 9 септември срещу Берое в Стара Загора и на 10 септември срещу Ямбол в зала „Диана“.

„Иска ми се да изиграем повече контроли преди старта на сезона, не само заради дългата пауза, но и заради това, че имаме нови попълнения. Те трябва да свикват с отбора. Момчетата се справят доста добре и са в добра форма, въпреки дългата пауза. Те са професионалисти, все пак“, заяви по време на първата тренировка треньорът на Спартак Плевен Александър Дяковски.

Прочетете също:

Децата до 14 години ще пътуват с безплатни карти в градския транспорт

От 1 февруари децата до 14 навършени години в Плевен вече ще пътуват безплатно по ...