Акценти
Начало / Видео / С почетна обиколка кметът откри „Плевен на скорост 4” (снимки+видео)

С почетна обиколка кметът откри „Плевен на скорост 4” (снимки+видео)

IMG_0133дрифт шоу

Четвъртото издание на дрифт шоуто „Плевен на скорост” се провежда днес на картинг пистата край Плевен. Малко след 10.30 часа започнаха обиколките, замириса на пушек и изгоряла гума. Десетки любители на високите скорости и адреналинът „на четири гуми” се наслаждават на майсторството на най-добрите дрифтъри от страната. Участват 20 дрифтъри от Плевен, София, Велико Търново, Ловеч, Русе,Троян.

IMG_0156кмет дрифт шоу

Половин час по-късно на пистата пристигна и кметът проф. Димитър Стойков, за да открие официално дриф шоуто. Той приветства участниците и публиката, пожала на всички приятни емоции, но не пропусна да препоръча високите скорости да са само тук, на картинг пистата, а на пътя да се кара разумно и по правилата. След това проф. Стойков направи почетна обиколка с един от най-добрите дрифтъри в Плевен – Георги Къчев, регионален мениджър на  „БМВ Тийм Плевен”, които са организатори на шоуто с подкрепата на Община Плевен.

IMG_0160дрифт шоу кмет

Днешното дрифт шоу е и с благотворителна цел. В урни, поставени на няколко места около пистата, се събират средства за лечението на 15-годишния Антонио Николаев, ученик от Професионалната гимназия по транспорт в Плевен.Антонио страда от церебрална парализа и събира средства за присаждане на стволови клетки в клиника в Москва.

IMG_0132дрифт шоу

IMG_0152дрифт шоу

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...