Акценти
Начало / Образование / С онлайн събития община Долна Митрополия се включва в Европейската нощ на учените

С онлайн събития община Долна Митрополия се включва в Европейската нощ на учените

За трета поредна година Община Долна Митрополия ще се включи в Европейската нощ на учените като основен организатор е Общински център за извънучилищни дейности и занимания по интереси в с. Байкал.

Кодовото име на проекта, в който по едно и също време участват над 300 града в Европа и по света, е FRESHER – абревиатура от английски език и означава Find Research Everywhere, SHare and expERience.

Инициативата за популяризиране на науката и нейните достижения се финансира от Европейската комисия по програма „Мария Склодовска – Кюри“ на програма „Хоризонт 2020“. Фокус на събитията от Нощта тази година е темата за растителното здраве, обявена от ООН за 2020 г., която е насочена към бъдещето на планетата в контекста на опазването на растителния свят, екологията, ролята на растенията за здравето на хората, както и за икономиката, и много други сфери.

Проявите започват днес с онлайн представяне на настолна ролева игра”Пътят на водата” в четири училища: ОУ „Христо Смирненски“, с. Ореховица, СУ „Васил Априлов“, гр. Долна Митрополия, СУ „Стоян Заимов“, гр. Плевен и СУ „Патриарх Евтимий”, гр. Пловдив

В събота, 28 ноември, 18,00 ч. – 18,30 ч.,  е планувано онлайн  събитието “Вдъхновяващо екологично образование с програмата GLOBE / NASA” . Участниците ще научат как да използват мобилните си телефони за опазване на околната среда и как да участват в реална изследователска мисия на NASA. Отговор на тези любопитни въпроси ще даде Иво Джокин, директор на Общински център за извънучилищни дейности в с. Байкал. Информация за събитието и как да се включите в него е публикувана на фейсбук страницата на Общинския център.

Програмата за Европейската нощ на учените ще се излъчи в социалните мрежи на проекта –

https://www.facebook.com/ResearchersBG

и You Tube –https://youtube.com/channel/UCuw48uHEBebU3518JDxz4fA

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...