Акценти
Начало / Образование / С голям, червен камион Дядо Коледа дойде в НУ „Христо Ботев” в Плевен

С голям, червен камион Дядо Коледа дойде в НУ „Христо Ботев” в Плевен

Тази вечер в най-голямото начално училище в Плевен – НУ „Христо Ботев”, бяха запалени светлините на коледното дърво. Училищният двор беше изпълнен от ученици в радостно очакване на белобрадия старец, който по традиция пали коледните светлини.

Празничната вечер започна с популярна коледна песен, изпълнена от фанфарния оркестър на училището, който за първи път имаше публична изява. След тях звучаха още коледни песни в изпълнение на вокална група „Ботевци пеят”  и стихчета за предстоящите празници, в изпълнение на ученици от училището.

Директорът на училището Цветелин Горанов се обърна с поздрав към учениците, учителите и родителите. Той подчерта, че Коледните и Новогодишните празници  са повод за равносметка, а той е щастлив, че тази година е била много успешна за училището.

За постигнатите успехи през годината похвали учениците и зам.-кметът Стефан Милев и им пожела много здраве и щастливи игри през настъпващите празнични и ваканционни дни. Към поздравите се присъедини и създателят на платформата за благотворителност „Приятели, помагайте“ Лео Кадели. Той благодари на децата, с чиято помощ са събрани хранителни продукти, за да бъдат по-щастливи коледните празници за 20 нуждаещи се. Лео Кадели направи и неочакван подарък  за директора на училището – гайда.

След което дойде дълго чаканият момент – пристигането на Дядо Коледа. Тази година той пристигна в НУ „Христо Ботев” с голям, червен камион ГАЗ – 63. Както се полага до него беше Снежанка. Тя помогна на добрия старец да запали светлините на елхата. Последва продължителна пъстроцветна заря. Изви се и голямо хоро.

 

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...