Начало / Общество / Със заповед на кмета са отворени за посещение четири парка в Плевен

Със заповед на кмета са отворени за посещение четири парка в Плевен

Със своя заповед кметът Георг Спартански определи организацията за посещения на четири градски паркове и градини на територията на град Плевен. Заповедта му е на основание на издадената вчера заповед от министъра на здравеопазването.

В Градската градина и парк „Десети декември” ще се влиза и излизаот всички входове, а движението ще се осъществява по всички алеи.

Входът и изходът за парк „Скобелев” ще се осъществява от паркинг на Панорама „Плевенска епопея 1877″ и централния вход от Мемориал „Майка България“. За движение в Скобелевия парк ще е разрешена само централната алея  (централен вход- Братска могила Костница- „Плевенска епопея 1877″ и обратно).

В парк „Кайлъка” влизането и излизането ще е  от входа на парка до паркинга/обръщало на тролейбусния транспорт  и входа срещу ресторант „Двете сърнета“;

Маршрутът за движение ще е: паркинг/обръщало на тролейбусния транспорт – Криви огледала – езеро – баскетболна площадка до тенис кортовете и обратно.

При посещенията на парковете и Градската градина стриктно трябва да се спазват  противоепидемичните мерки: носене на предпазни маски; спазване на дистанция от 2,5 метра спрямо други семейства; влизане в и излизане от парка единствено през отворените и обозначени за целта пунктове; използване на указаните маршрути за разходка; забрана за употреба на алкохол; избягване докосването на повърхности, в т.ч. сядане на пейки и тревни площи;

Посещенията на Градската градина и парковете се разрешава само на деца до 12 години, задължително с техни родители или членове на техните семейства, но не повече от двама възрастни, във времето от 9,30 ч. до 18,30 ч. всеки ден.

Собствениците на кучета, но не повече от един, ще посещават парковете във времето до 9,30 ч. и след 18,30 ч. всеки ден.

Контрол по изпълнение на Заповедта се възлага на Директора на Дирекция „Обществен ред и сигурност“.

Градската градина днес беше почти пуста

Градската градина днес беше почти пуста. От всичките й входове влизането е безпрепятствено. Но по алеите й можеха да се забележат малцина, основно възрастни, които явно бързаха по делата си.

За майките ще е трудно да заведат децата си в този парк и да ги удържат да не ползват детските съоръжения. В заповедта на кмета не е упомената забрана за ползването на детските и спортните площадки на територията на парковете, но в заповедта на министъра – да. Така че не е ясно ще могат ли или не да се ползват тези площадки в парковете, където има такива.

Очакваме да бъде и окосена тревата в Градската градина, след като е отворена за посещения.

Прочетете също:

Община Плевен проверява сигнал за неприятна миризма в жк „Сторгозия“

Служителите на отдел „Екология“ при Община Плевен извършват проверка по сигнал за неприятна миризма, подаден ...