Акценти
Начало / Крими / Съдът в Никопол остави в ареста 24-годишен мъж, обвинен за изнасилване

Съдът в Никопол остави в ареста 24-годишен мъж, обвинен за изнасилване

Районен съд гр. Никопол по искане на Районна прокуратура град Плевен – Териториално отделение гр. Никопол определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо И.М., на 24 години, привлечен като обвиняем по досъдебно производство за това, че на 20/21.05.2020г. в село Б., област П. се съвкупил с лице от женски пол – С. М., като я принудил към това със сила – бутане, дърпане за ръката, нанасяне на удари и заплашване с нанасяне на побой – престъпление по чл.152, ал.1, т.2 от НК.

По делото е установено, че И.М. и пострадалата са във фактическа раздяла от няколко години и не живеят заедно. Късно вечерта на 20.05.2020 година обвиняемият причакал С.М. след работа на улицата. Използвайки  сила – бутане, дърпане, нанасяне на удари и заплахи спрямо нея, той осъществил полов акт противно на волята й в намиращите се на близо храсти.

И.М. е осъждан, включително и за други престъпления против половата неприкосновеност. Престъплението, за което той  е привлечен в качеството на обвиняем и задържан,  се наказва с лишаване от свобода от две до осем години.

Районен съд гр. Никопол е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че И.М. е извършил престъплението, за което е привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Действията по разследването продължават под ръководството на Районна прокуратура гр. Плевен от разследващ полицай при РУ – Гулянци.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...