Акценти
Начало / Общество / Съдебни охранители и надзиратели отново излязоха на протест в Плевен

Съдебни охранители и надзиратели отново излязоха на протест в Плевен

Пред сградата на Съдебната палата в Плевен днес отново излязоха на протест членове на Сдружение „Синдикат охрана” – Плевен, и надзиратели от затворите в Плевен и Белене. Те отново настояха да бъдат изпълнени  исканията им за 20% увеличение на основното възнаграждение, изравняване на специфичните условия на труд с тези на колегите им от сектор „Сигурност”, запълване на свободните щатове и разкриване на нови щатни бройки.

Исканията им остават същите, защото на срещата, която се е провела на 12 февруари между техни синдикални представители  и министъра на правосъдието Цецка Цачева и министъра на финансите Владислав Горанов не е постигнато желаното, обясни Валентин Колачев, председател на синдикат „Съдебна охрана” – Плевен.  По думите му правосъдният министър Цачева застава изцяло зад исканията им, но не са намерили нужната подкрепа от министър Горанов, който е дал съгласие за отпускане само на 6.5 млн. лева, а не исканите от тях 20 млн. „Обръщаме го на пазарлък, което не е редно. Ние сме държавни служители и искаме да ни се изпълнят всичките условия”, заяви от името на колегите си Колачев.

Близо 50 съдебни охранители и надзиратели от затворите в Плевен и Белене ще се включат в националния протест, който ще се проведе на 24 февруари в София под наслов „Европа и за нас”. Пред сградата на Министерството на правосъдието те, заедно с колегите си от цялата страна,  отново ще настояват за изпълняване на исканията им точно така, както са поставени.

Междувременно се подготвя и национален митинг шествие на 10 март. Ако и тогава не ни обърнат внимание, ще излезем на протест и пред министрите на правосъдието от европейските страни, които се събират за среща в София в края на март, обяви Ангел Йорданов, председател на синдикалното дружество при Затвор Плевен.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...