Акценти
Начало / Крими / Спряха дейността на незаконна транжорна в Плевен

Спряха дейността на незаконна транжорна в Плевен

На 4 ноември служители  на сектор “Противодействие на икономическата престъпност“ при ОДМВР – Плевен,   ОД “Безопасност на храните“ – Плевен,  Дирекция “Инспакция на труда“- Плевен и Първо РУ-Плевен  са извършили проверка на складови помещения в Източна индустриална зона, наети от 49-годишна плевенчанка.  Действията са проведени за времето от 09:15 часа до 17:30 часа, съобщиха днес от пресцентъра на МВР – Плевен.

В две  хладилни камери са намерени 1094 кг. пилешко месо, което има идентификация и 806 кг. пилешко месо без идентификация – маркировка, етикети и придружаващи документи. В помещение, обособено като транжорна, са установени четирима  в процес на разфасоване на пилешко месо.  След проверка от служители на Дирекция “Инспекция на труда“ Плевен  е изяснено, че двама нямат регистрирани трудови договори.

За обекта няма издадено удостоверение за регистрация по Закона за храните, поради което хладилните камери са запечатани от служители на  ОД“БХ“-Плевен. Съставен е констативен протокол и разпореждания за насочване на храни към екарисаж от служители на ОД“БХ“- Плевен и предстои съставянето на акт, както и унищожаването на установените хранителни продукти чрез екарисаж.

Уведомен е дежурен прокурор в РП  -Плевен, който е разпоредил образуването на проверка по случая и докладването ѝ в прокуратурата.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...