Акценти
Начало / Образование / Специалисти помагаха на родители да подобрят общуването с децата си

Специалисти помагаха на родители да подобрят общуването с децата си

В ДГ „ Калина“ – Плевен,  се проведе  информационен семинар за родителите на децата от подготвителна група „ Мечо  Пух“  с учител Петя Атанасова и партньор Регионален център за подкрепа на процеса на  приобщаващото образование- гр. Плевен.

Целта на семинара бе да се повиши информираността на родителите как да подобрят общуването си с децата, по какъв начин могат да бъдат полезни в обучението им,  да развиват компетенции като ангажираност в образователния процес  и партньорство с учителите. Темата на семинара бе „Методи  за развиване на езикови и познавателни умения в семейна среда. Приемственост Детска градина – Първи клас“ .

Като гост лектор  в  семинара взе участие старши ресурсен учител Зоя Кокалова от РЦПППО- Плевен, която представи практически модели на взаимодействие между родители и деца, чрез които да подкрепят социалното и познавателното развитие на бъдещите първокласници. Привличането на родителите  като партньори  в образованието е важен фактор в развитието на децата и академичните им постижения.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...