Акценти
Начало / Крими / След разкриване на нарколаборатория прокуратурата с искане за  задържане  на двама

След разкриване на нарколаборатория прокуратурата с искане за  задържане  на двама

Районна прокуратура – Червен бряг е внесла в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на двама мъже, във връзка с откритите при полицейска акция наркотични вещества и помещение за отглеждане на марихуана в с. Деденци, обл. Плевен и с. Румянцево, обл. Ловеч.

В хода на разследването Б.В. и Н.Т. са привлечени в качеството на обвиняеми.

Плевенски криминалисти неутрализираха лаборатория за производство на наркотици

При полицейската акция, под ръководството на Районна прокуратура – Червен бряг на адрес в с. Румянцево са открити специално изградено и оборудвано помещение за отглеждане на растения от рода на конопа и са иззети 1000 растения от рода на конопа с различна височина и 20 изсушени растения, с общо тегло 2 кг. В жилище в с.Девинци са открити 2 гр. кокаин и 3 гр. хероин.

От събраните доказателства по делото може да се направи обосновано предположение, че обвиняемите са извършили деянието за което им е повдигнато обвинение. Касае за тежко умишлено престъпление с висока степен на обществена опасност, за което се предвижда наказание лишаване от свобода. Съществува опасност лицата да се укрият или да извършат друго престъпление.

С постановление на наблюдаващ прокурор лицата са задържани за срок от 72 часа до довеждането им пред съда.

 Предстои съдът да се произнесе по искането на прокуратура за вземане на мерки за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на лицата.

 

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...