Акценти
Начало / Последни новини / СКЛА Феникс 2004 с успешен финал на проект, ще кандидатства за друг

СКЛА Феникс 2004 с успешен финал на проект, ще кандидатства за друг

Плевенският клуб по лека атлетика Феникс 2004 изпраща 2018 година с успешно завършена програма „Спорт за деца в свободното време“ на Министерството на младежта и спорта. Три поредни години деца от Плевен спортуваха под ръководството на треньорите Теменужка Бузова и Светослав Топузов, който е и президент на клуба. През отиващата си година участваха над 30 подрастващи.

„Радващото е, че децата участваха с голямо желание. Броят им надвиши оптималния, но не сме връщали никого. Ползата е огромна. Това е една от най-добрите програми за клубовете, осигурени от спортното министерство. Не само като масовост, но и за селекция. Доказват го резултатите. Пример – сред децата, които са участвали в първи проект вече има медалисти от националните шампионати. Такава е шампионката на троен скок за момичета под 18 години Алина Грънчарова.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Щафетата ни под 14 г. и 16 г. се класира на четвърто място в България. Георги Бързашки е в призовата осмица в бягането на 100 м и 200 м при момчетата под 16 г. Имаме и други състезатели в челната десетка на държавните първенства. Реализацията е на лице, а това показва, че програмата работи успешно“, коментира Топузов. Амбициите му обаче не спират дотук.

„През следващата година пак ще кандидатстваме по този проект. Надяваме се да ни одобрят. Целта с реализирането на програмата е да затвърдим традицията. Това е начина да функционира вече създадената структура с изградената връзка между училищата, учителите по физическо възпитание и спорт, децата и спортния клуб“, категоричен е президента и главен треньор на СКЛА Феникс 2004.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...