Акценти
Начало / Последни новини / СКБ Плевен на върха в България по класическа борба при децата /снимки/

СКБ Плевен на върха в България по класическа борба при децата /снимки/

Пореден триумф на състезателите от Спортен клуб по борба Плевен. Той стана факт на държавното лично първенство по класическа борба за деца в Сливен. На 11 свои състезатели разчитаха треньорите Цоло Божилски, Момчил Сирашки, Светлин и Радостин Шиндови в зала „Васил Левски“. Равносметката – три шампионски титли, вицешампион и четири бронзови медала прави плевенския тим най-успешния в първенството. В Сливен борците ни се чувстваха като у дома си, защото бяха подкрепени от около 50 родители и фенове на плевенската борба.

Перфектно състезание за Андрей Дюзев /категория до 35 кг/, Альоша Илиев /38 кг/ и Ивалин Цветанов /59 кг/. Тримата станаха шампиони, надвивайки по петима съперници. Преди финалните срещи най-сигурна бе титлата при 38-килограмовите, защото за нея спориха съотборници в СКБ Плевен. До тази последна битка в категорията Альоша Илиев и Мирослав Решовски бяха повалили по четирима съперници. Илиев спечели схватката и взе поредната си титла, а Решовски е вицешампион.

При 32-килограмовите Юлиян Рашков /3 победи и 1 загуба/ и Роби Ангелов /4 победи и 1 загуба/ се окичиха с бронзови медали. Това е голям успех за тях, защото са с две години по-малки от съперниците си.

Трето място и за Владислав Марков /35 кг/. Той надви четирима, достигайки до полуфинала, където отстъпи на съотборника си Андрей Дюзев. Бронз и за Христо Цанковски /над 73 кг/, който записа две победи, преди да загуби на полуфинала при най-тежките.

Добро начало на абсолютните дебютантите Тихомир Нанов /38 кг/, Валери Борисов /42 кг/ и Цветослав Борисов /59 кг/, които взеха по една победа в първото си официално състезание.

„Изключително сме доволни от представянето на децата. Начинът по който постигнаха успехите показа, че са с класа над съперниците си по показател на подготовката – техническа, тактическа и психологическа“, коментира Момчил Сирашки.

Спортен клуб по борба Плевен вече набира момичета и момчета за да попълни селекцията си.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...