Начало / Здравеопазване / Световен отбор от топ хирурзи ще проведе обучителен курс в Медицинския

Световен отбор от топ хирурзи ще проведе обучителен курс в Медицинския

Световен отбор от топ хирурзи на Световната лапароскопска асоциация ще участва за първи път в Европейския годишен конгрес по роботизирана гинекологична хирургия, чието единадесето издание ще се проведе от 26 до 28 септември в Аулата на Софийски университет „Св. Климент Охридски“ под егидата на Медицински университет – Плевен. В научната програма на форума топ хирурзите ще участват със специална интерактивна сесия „Хирургически изненади“. Преди Конгреса те ще посетят Медицински университет – Плевен за провеждане на предконгресен обучителен курс на 24 и 25 септември 2019 г.

Европейският годишен конгрес по роботизирана гинекологична хирургия ще се проведе под мотото „Отвъд границите“. Заложеното послание е заедно да „прескочим границите“ на стандартното мислене, на класическата медицина и конвенционалната хирургия.

Събитието се организира под егидата на Медицински университет – Плевен  и Българската асоциация по минимално инвазивна гинекологична хирургия (БАМИГХ). Проф. Славчо Томов, Ректор на МУ-Плевен, член за втори мандат на Съвета на Европейската асоциация по роботизирана гинекологична хирургия SERGS, е председател на научния комитет на форума. Проф. Григор Горчев, Почетен ректор на МУ-Плевен, е президент на конгреса в България.

Форумът ще привлече в нашата страна цяла плеяда от най-изтъкнатите хирурзи от САЩ и Европа в сферата на минимално инвазивната и робот-асистираната хирургия, които ще изнесат пленарни доклади, споделяйки своя опит и визия за развитието на новите технологии и роботиката. Очаква се в конгреса да вземат участие над 300 специалисти от цял свят, както и много български лекари и студенти по медицина. За първи път в европейския форум по роботика ще участва т. нар. Специално за българските студенти, специализанти и лекари-специалисти организационният комитет е предвидил преференциални такси за регистрация: https://sofia.sergs.org/registration/

  • Ранна регистрация до 30 юли 2019 – 150 € специалист; 50 € стажант и медицинска сестра
  • Регистрация до 20 септември 2019 – 200 € специалист; 70 € стажант и медицинска сестра
  • Регистрация на място – 250 € специалист; 100 € стажант и медицинска сестра

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...