Акценти
Начало / Образование / Родители и ученици от СУ „Яворов” изнесоха открит урок по родолюбие

Родители и ученици от СУ „Яворов” изнесоха открит урок по родолюбие

Деца и родители седнаха заедно на импровизираните ученически скамейки в открития урок по родолюбие, който изнесоха днес в зала „Катя Попова”.  Урокът е част от проекта „Заедно в час”, по който работят четвъртокласниците от СУ „Пейо Яворов” в Плевен.

Най-напред на сцената се качиха момичетата и момчетата от 4 б клас, за да представят наученото в часовете по актьорско майсторство. Заедно с класната си ръководителка Наталия Славова те представиха рецитал на тема България.

След това ученици и техните родители се включиха във викторина. Разделени на три отбора – „Непобедимите ханове”,  „Великите царе” и „Борци за свобода”, те отговаряха на въпроси за България и великите имена, свързани с нейната славна история. Всички показаха много добри познания и затова журито, председателствано от директора на училището Руси Русев, беше затруднено в класирането. Два от отборите – „Непобедимите ханове” и „Борци за свобода” събраха еднакъв брой точки и си поделиха първото място.

За участниците в състезанието имаше купи, осигурени от Съюза на математиците в България. Специален поздрав участниците в открития урок получиха от министъра на правосъдието Цецка Цачева, която е възпитаник на СУ „Яворов”.

Мероприятието беше посветено на 140-годишнина от Освобождението на България и 140 години от рождението на патрона на училището Пейо Яворов.

Специални гости на открития урок бяха началникът на отдел „Образование” в Община Плевен Йонита Иванова и директорът на Педагогическия колеж в Плевен Емил Бузов.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...