Начало / Култура / Програмата за Празника на Плевен започва на 10 май

Програмата за Празника на Плевен започва на 10 май

В пет последователни дни  – от 10 до 15 май, Община Плевен ще поднесе на жителите и гостите на града разнообразна програма за празника на града. Тя ще започне на 10 май с концерт на биг бенд „Плевен” и Общински хор „Гена Димитрова”, от 20.30 часа на площад „Възраждане”.

На 11 май за любителите на рока е концертът на рок група „Криминале” с участието на Биляна Добрева, д-р Мартин Николов и Марина Бадева. Началото отново е от 20.30 часа на сцената на площад „Възраждане”.

На 12 май  За празника на Плевен музикален поздрав ще отправи Рафи. Мястото отново е площад „Възраждане”, началото – от 20.30 часа.

На 13 май е концертът спектакъл наБерковската духова музика и квартет „Белканто”. Началото е от 10.30 часа пред НЧ „Съгласие 1869”.

Същия ден вечерта вратите на музеите и галериите в града ще бъдат отворени за традиционната Нощ в музеите и галериите.  От 17.30 часа  специална програма ще започне в галерия „Дарение Светлин Русев“, от 18 часа – Арт център Плевен, от 18.30 ч – в Панорама „Плевенска епопея -1877“, от 19 часа – ХГ „Илия Бешков“, от 19.30 часа – Регионален исторически музей.

В програмата тази година е помислено и за специална проява за хората от третата възраст. На 14 май, от 10 часа е гимнастика на открито „Трета възраст”. Мястото е спирка „Моста“ в началото на парк „Кайлъка”. Час по-късно, от 11 часа там ще бъде даден стартът на Детски спортен празник.

Вечерта от 20.30 часа, на площад „Възраждане” ще започне концертът  „STING THE OPERA“ с участието на оркестъра на Държавна опера – Стара Загора и Военен биг бенд, солист – Петър Салчев.

В празничния 15 май, от 11 часа на площад „Възраждане” ще започне тържественият ритуал по повод Празника на Плевен. Веднага след него е големият празничен концерт с участието  на Северняшки ансамбъл „Иван Вълев“, Детски фолклорен ансамбъл „Мизия“ при НЧ „Съгласие -1869“, ДЮФА „Нашенчета“ при ЦРД, Фолклорен танцов ансамбъл „Дъга“ при сдружение ОПАС и Детска школа по народни танци при НЧ „Христо Ботев -1959“.

Вечерта, на площад „Възраждане” ще има два концерта. От 20.30 час  за плевенчани ще пеят децата от вокална група „Арлекино”при НЧ „Съгласие -1869“.

Финал на празничната програма ще сложи концертът на рок група „Фондацията” с начало 21 часа и час по-късно празничната заря.

Прочетете също:

Община Плевен проверява сигнал за неприятна миризма в жк „Сторгозия“

Служителите на отдел „Екология“ при Община Плевен извършват проверка по сигнал за неприятна миризма, подаден ...