Акценти
Начало / Икономика / Приключи ремонтът на четири площадни пространства в община Гулянци

Приключи ремонтът на четири площадни пространства в община Гулянци

Община Гулянци  приключва проект „Реконструкция и благоустрояване на площадни пространства в гр. Гулянци, с. Гиген, с. Брест и с. Долни Вит.”.   Финансирането е в размер на 758 141 лева от ЕС по ПРСР, подмярка 7.2 „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малки по мащаби инфраструктура.”

Площадните пространства на селата Долни Вит, Брест, Гиген, и градинката около паметника в гр. Гулянци вече са напълно обновени. Подменена е настилка, изградено е ново осветление, обособени са кътове за отдих с нови пейки и съоръжения. В село Брест е реновиран и фонтанът, който е сред атракциите на селото. Частта от централния парк в гр. Гулянци, която е включена в проекта, обхваща района срещу полицията и около паметника. Подменени са плочките, ремонтирани са алеите и е изграден удобен паркинг, оформени са нови зелени пространства.

През летните месеци със собствени средства в размер на 29 700 лв. Община Гулянци ще изгради детски площадки с нови съоръжения в гр. Гулянци, с. Брест и с. Долни Вит и площадка за фитнес на открито на Спортен комплекс гр. Гулянци.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...