Акценти
Начало / Образование / Празнично шествие на абсолвентите от Випуск 2018 на Медицинския университет в Плевен

Празнично шествие на абсолвентите от Випуск 2018 на Медицинския университет в Плевен

Медицински университет – Плевен традиционно организира празнично шествие на младите лекари, които днес ще получат своите дипломи на тържествена промоция. Това е 39-тият пореден випуск на Факултет „Медицина“  на висшето училище в Плевен.

Празничното шествие ще тръгне от Ректората където в 10 часа ще започне ритуалът по предаване символите на университета. Шествието, в което ще се включат студенти и академичното ръководство, ще стигне до площад „Възраждане”. По традиция отличниците на випуска ще поднесат венец пред Вечния огън  на Параклис-мавзолей  „Св. Георги Победоносец”.

Тържествената промоция на младите лекари ще е в зала „Магнум” от 11 часа.

Традиционно по покана на Академичното ръководство на МУ-Плевен всяка година специален гост изнася академично слово за младите лекари. Випуск 2018 ще поздрави Почетният консул на Израел в България проф. д-р Красимир Методиев. Той е ръководител на Катедра “Предклинични и клинични науки” към Медицинския университет „Проф. д-р П. Стоянов“ във Варна. Президент е на Интернационалната медицинска асоциация в България (ИМАБ) и е генерален секретар на Федерацията на Европейските дружества по химиотерапия, инфекции и рак. Проф. Методиев повече от 20 г. дава своя принос за сътрудничество между Израел и България в областта на здравеопазване и медицинска наука, култура, туризъм, бизнес, междууниверситетски връзки и др., за което е отличен с високи държавни награди на Израел.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...