Начало / Образование / Празничен концерт по повод Деня на будителите в НУ „Христо Ботев” – Плевен

Празничен концерт по повод Деня на будителите в НУ „Христо Ботев” – Плевен

Празничен съвместен концерт на групите и съставите на НУ „Христо Ботев“ и ЦРД – Плевен, се проведе вчера. Концертът беше посветен на Деня на народните будители в знак на признателност и благодарност към просветителите и борците, дали живота си за националното ни освобождение.

Начало бе дадено с тържествен сигнал и марш в изпълнение на фанфарния духов оркестър с диригент Иван Минков.

Цветелин Горанов – директор на НУ „Христо Ботев“, отправи приветствие към всички участници, ученици, учители, родители и гости и ги призова да зная и помнят, да почитат българската история, да се гордеят с нея и носят в себе си магията на българския фолклор, обичаи и традиции.

Вокална група „Ботевци пеят“ с ръководител Валентина Николова и ученици от НУ „Христо Ботев“ бяха подготвили кратък рецитал за най-светлите личности в история ни от известни български автори и песни, посветени на празника.

Дивна Петрова – ученичка от 4 клас изпълни песента „Облаче ле бяло“, а най-малките, ученици от 1 клас, представиха част от народните будители чрез техните портрети.

Програмата продължи с изпълненията на детска хорова формация „Звъника“ с диригент – г-жа Ваня Делийска.

Народни песни прозвучаха от народен хор с ръководител Нина Спасова под прекрасния съпровод на народен оркестър при Центъра за работа с деца с ръководител Йордан Спасов.

За доброто настроение и приятни емоции децата от танцов състав „Нашенчета“ с художествен ръководител Огнян Летов извиха кръшни български хора.

 

Прочетете също:

Децата до 14 години ще пътуват с безплатни карти в градския транспорт

От 1 февруари децата до 14 навършени години в Плевен вече ще пътуват безплатно по ...