Начало / Образование / Празникът на МУ-Плевен ще стартира с национална научна сесия

Празникът на МУ-Плевен ще стартира с национална научна сесия

Празничните прояви на Медицински университет-Плевен, посветени на 47-та годишнина от създаването на висшето училище, ще стартират с XIX национална научна сесия за студенти и преподаватели на Медицински колеж-Плевен. Двудневният форум ще се проведе под почетното председателство на ректора проф. д-р Добромир Димитров. Тази година, превърналата се в емблема на научноизследователската и публикационна дейност на Колежа национална сесия, ще се осъществи в хибриден формат и при спазване на всички противоепидемични мерки, като участващите присъствено делегати е необходимо да представят валиден цифров COVID сертификат на ЕС или аналогичен на него.

Научният форум ще се състои в навечерието на две значими чествания – 47-та годишнина от създаването на Медицински университет – Плевен на 31 октомври и 1 ноември – Деня на народните будители, който ознаменува делото на нашите просветители, книжовници и революционери.

Официалната церемония по откриването на сесията ще бъде на 28 октомври 2021 г., от 14.30 ч. и ще се излъчва пряко от зала „АМБРОАЗ ПАРЕ“ на Телекомуникационния център. Пленарната сесия включва приветствия от проф. д-р Добромир Димитров, Ректор на МУ-Плевен, и доц. д-р Евгения Бързашка, Ръководител на направление „Организация и управление на учебно-административния процес“ на Медицински колеж. След тях следва пленарeн доклад на тема: „Екзема на ръцете“. Гост-лектор ще бъде доц. д-р Жана Казанджиева, д.м., от катедрата по дерматология и венерология на Медицински факултет към Медицински университет – София.

         В Деветнадесетата национална научна сесия участват общо 45 студенти, докторанти и преподаватели от 10 висши учебни заведения и 2 университетски болници в страната: Медицински университет – София; Медицински университет – Пловдив; Медицински университет – Варна; Медицински университет – Плевен; Великотърновски университет „Св. св. Кирил и Методий“; Военна академия „Г. С. Раковски” – София; Бургаски свободен университет; Медицински колеж към Медицински университет – Плевен; Медицински колеж „Йорданка Филаретова“ към Медицински университет – София; Медицински колеж – Варна; СБАГАЛ „Проф. д-р Д. Стаматов“ Варна, МУ – Варна; УМБАЛ  „Проф. д-р Г. Странски“ ЕАД.

Прочетете също:

Тази вечер отново третират срещу комари в Плевен

Второ допълнително третиране срещу увеличената след продължителните дъждове популация на комари ще се проведе тази ...