Акценти
Начало / Крими / Полицаи иззеха големи количества тютюн и цигари

Полицаи иззеха големи количества тютюн и цигари

На 27 септември 2019 година около 14:15 часа е проведена специализирана операция от служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“, Базова научно техническа лаборатория и специализирани полицейски сили при ОДМВР-Плевен, информираха органите на реда. В имот в село Буковлък е извършено претърсване. Къщата е обитавана от 43-годишна. В хода на процесуално следствените действия са намерени и иззети черни полиетиленови пликове и чанти, съдържащи суха, нарязана, жълто-кафява листна маса, наподобяваща по вид, мириз и цвят на тютюн с общо тегло около 37 кг. По случая е уведомен дежурен прокурор при РП – Плевен и е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 234, ал.1 от НК. Работата продължава разследващ полицай.

На 27 септември 2019 година около 19:30 часа е извършено претърсване и изземване в село Буковлък в имот и прилежащи постройки, обитавани от 20-годишна. В къщата и в двора са намерени и иззети 6 черни полиетиленови чувала, една щайга, една бала и един сезален чувал, всичките съдържащи суха, нарязана, раздробена или на едри фракции жълто-кафява листна маса, наподобяваща по вид, мирис и цвят на тютюн с общо тегло около 120 кг, казаха униформените. По случая е уведомен дежурен прокурор при РП – Плевен и е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 234, ал.1 от НК. В акцията са участвали служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“, Базова научно техническа лаборатория и специализирани полицейски сили при ОДМВР-Плевен. Работата по досъдебното производство продължава разследващ полицай.

На 27 септември 2019 година за времето от 06:00 часа до 13:00 часа е проведена специализирана операция от служители на РУ- Червен бряг по линия „Търговска дейност и разпространение на акцизни стоки без бандерол“. Извършена е проверка в питейно заведение в град Червен бряг. В неработеща хладилна витрина за безалкохолни напитки са намерени 162 кутии с цигари от различни марки без български акцизен бандерол, разкриха полицаите. В дома на управителя са установени, съхранени в бидон, 190 кутии с цигари без бандерол с марка „Карелия“, а в стая на втория етаж на жилищният дом се намериха да се съхраняват в акумулираща печка и в ракла 2000 кутии цигари без бандерол от марките „Мурати амбасадор“ и “ Мерилин“. Общото  иззето количество тютюневи изделия е 2352 кутии или 47 040 къса цигари.  Акцизните стоки са иззети и се намират на съхранение в РУ –Червен бряг. Уведомен е дежурен прокурор при РП – Червен бряг. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.234, ал.1 от НК. Продължава работата разследващ полицай.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...