Начало / Последни новини / Плевенчани от всички възрасти се включиха в екопохода „Избери как да се придвижиш”

Плевенчани от всички възрасти се включиха в екопохода „Избери как да се придвижиш”

Масово плевенчани се включиха в организирания от Община Плевен вчера екопоход „Избери как да се придвижиш”, посветен на алтернативното на автомобилите движение в градска среда и здравословния начин на живот. Проявата е част от Седмицата на мобилността. С това събитие, както и с инициативата „На работа – без автомобил”, Община Плевен участва в Националния конкурс „Нестле за Живей активно”, подкрепен от Националното сдружение на общините в България, за финансиране от 20 хиляди лева за спортна база.

Идеята за популяризиране на ежедневната двигателна активност бе споделена от хора на възраст от 3 до над 70 години, сред които представители на училища, спортни клубове, пенсионерски организации. Групата на пешеходците тръгна от началото на пешеходната зона до центъра на града. Велосипедистите на възраст над 12 години изминаха  почти 5 км по велоалеята от централния площад до началото на парк „Кайлъка” и обратно. Най-малките участници с велосипеди, тротинетки и ролери направиха обиколка в Градската градина. Всички стартове бяха без състезателен характер с идеята за популяризиране на екологичните начини за придвижване. Викторина на тема „Знаете ли да се храните здравословно” зарадва малки и големи.

Участниците в екопохода по трите маршрута участваха в томболи. Късметлиите си тръгнаха с награди, сред които два велосипеда, две тротинетки, спортни аксесоари. За голямата награда при децата късметът се усмихна на Лъчезар Цочев. При възрастните печелившият талон бе на Магда Грънчарова, която сподели, че за втори път печели колело, след като късметът я споходил преди десетина години в Испания.

Прочетете също:

Децата до 14 години ще пътуват с безплатни карти в градския транспорт

От 1 февруари децата до 14 навършени години в Плевен вече ще пътуват безплатно по ...