Акценти
Начало / Образование / ПГ „Ал. Константинов“ в ефективно партньорство с местния бизнес

ПГ „Ал. Константинов“ в ефективно партньорство с местния бизнес

Професионална гимназия по туризъм „Алеко Константинов“ в Плевен се включи в проект BG05M2ОP001-2.015-0001 „Ученически практики – 2“. Основната цел на проекта е повишаване на ефективността от партньорството между училището и работодателите за подобряване на практическите умения на учениците в съответствие със специфичните нужди на пазара на труда.

Училището сключи договори със седем работодатели: Регионалния исторически музей, Регионалния военноисторически музей, Туристическия информационен център, „Сити – груп“ ЕОД, Туристическите агенции „ВИП – травел“, „Перла – травел“, „Скай тач“.  Учениците ще работят в реална работна среда с 10 наставници. В проекта са включени 47 ученици, които ще получат стипендия за отработените часове в размер на 372 лева.

Създадена е Учебно – тренировъчна фирма „Туристическа агентска дейност“ с представител на бизнеса – ТА „Сънрайз травел“. Основната цел е усвояване и надграждане на знания и умения за успешно управление на туристическа фирма в частта регистриране. Учениците ще изготвят примерен модел за изследване на потребителската удовлетвореност и ползи от провеждането на събития с туристическа насоченост в дестинацията.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...