Акценти
Начало / Образование / Парашутна подготовка на летище Долна Митрополия (снимки)

Парашутна подготовка на летище Долна Митрополия (снимки)

Във Военновъздушна учебна база гр. Долна Митрополия днес се проведе парашутна подготовка, организирана от Военновъздушните сили. В нея взеха участие курсанти – летци 1-ви курс на ВВВУ „Георги Бенковски” и парашутисти – спасители от военно формирование 32040 – Крумово.

Целите на това съвместно обучение са курсантите да изпълнят опознавателни парашутни скокове с парашутна система с кръгъл купол МС-6 с незабавно отваряне на парашута, както и да придобият умения за управление на парашута във въздуха и при приземяване.

Парашутистите-спасители от военно формирование 32040 – Крумово усъвършенстваха уменията за управление на тялото при скокове със „свободно падане“. Също така бяха тренирани скокове за ръчно разтваряне на парашута.

Скоковете бяха изпълнени от борда на самолет С 27 J „Спартан” от състава на 16-а транспортна авиационна група – Враждебна на малки и средни височини, в диапазона от 600 до 4000 метра. Под прякото ръководство на подполковник Петко Кискинов – Началник на отделение „Търсене и спасяване” във военно формирование 32040 – Крумово парашутните скокове се проведоха успешно и безаварийно.

Летателният ден продължи с провеждане на държавен изпит по летателна подготовка с курсантите-летци 4-ти курс – Випуск 2020 год. на ВВВУ „Георги Бенковски”. Контролните полети бяха изпълнени с подполковник Пламен Ковачев – заместник-командир на Военновъздушна учебна база по летателната подготовка. Изпитът включваше изпълнение на усвоените по време на летателния стаж фигури от простия пилотаж и заход с имитация на отказ на двигателя.

Пред изпитна комисия випускниците ст. серж. Владимир Тасков, ст. серж. Генади Христозов и ст. серж. Николета Нацкова изпълниха полетите със самолет “Pilatus” РС-9М. След успешното приключване на изпита бе направен разбор, на който комисия оцени придобитите знания и летателни умения на курсантите. Отличните оценки, които получиха доказват по безспорен начин тяхната добра теоретическа и практическа подготовка, висока степен на мотивация и отлично усвояване на техниката на пилотиране.

Прочетете също:

Две подвижни комисии ще обслужват хората с увреждания в изборния ден

Две подвижни секционни комисии да работят на територията на община Плевен по време на изборите ...