Акценти
Начало / Образование / ОУ „Д-р Петър Берон” в Плевен се подготвя да отпразнува 45 години

ОУ „Д-р Петър Берон” в Плевен се подготвя да отпразнува 45 години

Целият месец март за ОУ”Д-р Петър Берон” в Плевен преминава под знака на предстоящото честване на 45 години от създаване на училището.  Във фоайетата на училището е подредена изложба, посветена на патронния празник под надслов „Берон – наш пример, наше вдъхновение“. Рисунките са дело на ученици от прогимназиален етап под ръководството на Любимка Петкова – старши учител по изобразително изкуство.

Шестокласниците използваха знанията за разгъвките на обемни фигури, получени в часовете по математика, и изградиха свой „Геометричен град“. Проявиха творчество, въображение и сръчност. Проектът е разработен под ръководството на преподавателката Таня Цветанова.

Част от празничната програма ще е съвместният  проект с Регионалния исторически музей – Плевен „На екскурзия в родния град”. В пет лъча учениците ще посетят забележителностите на Плевен. Отборите  под ръководство на учители и с подкрепата на Направление „Връзки с медиите и музейни образователни програми“ от РИМ – Плевен ще разгледат исторически и културни забележителности в родния град и ще съберат информация за емблематични сгради, видни личности и открояващи се постижения на плевенчани. „Пътешествието“ ще завърши с интерактивна викторина, реализирана в облачната система на училището. Организацията и методическото ръководство е на Стела Евстатиева – старши учител по история и география.

В навечерието на празника ще се проведе Тържествен педагогически съвет с единствена точка в дневния ред – „За нашето училище с любов“. Участие ще вземат бивши и настоящи педагози и служители.

Тържественият концерт на възпитаниците на училището по повод 45 годишнината на ОУ „Д-р Петър Берон“ – Плевен ще се проведе на 31 март от 10 часа в салона на ДКТ „Иван Радоев“ – Плевен.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...