Акценти
Начало / Здравеопазване / От днес затягат противоепидемичните мерки в Плевен заради висока заболеваемост

От днес затягат противоепидемичните мерки в Плевен заради висока заболеваемост

От днес, 14 януари 2022 г.,  в община Плевен се въвеждат по-строги противоепидемични мерки за ограничаване на разпространението на КОВИД-19. Кметът Георг Спартански е издал заповед, която е във връзка с писмо на директора на РЗИ – Плевен за достигнати високи нива на заболеваемост от COVID-19 на територията на общината.

Съгласно заповедта от днес се преустановява  провеждането на конгресно-конферентни мероприятия, семинари, симпозиуми, обучения, конкурси, изпити и други групови мероприятия с такъв характер в залите общинска собственост.

Ограничава се провеждането на заседания, работни групи и други прояви с участие на външни лица в административната сграда на Община Плевен на пл.”Възраждане„ №2. Същото важи за провеждане на вътрешнослужебни мероприятия и прояви.

Контролът по изпълнение на посочените противоепидемични мерки се възлага на кметовете на кметства, Секретаря на Община Плевен, Директора на Дирекция „Обществен ред и сигурност“ и Началника на отдел „Здравеопазване и социални дейности“ .

За последните 24 часа в област Плевен новорегистрираните заразени са 107. Според данните от последните 14 дни заболеваемостта в областта е 554  на 100 000 население. Към днешна дата (14.01.2022 г.) лицата със завършен ваксинационен цикъл в облас Плевен са 64 100, като 16 719 са с бустерна доза.

 

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...