Начало / Крими / Оставиха в ареста двамата обвиняеми за убийството в Еница

Оставиха в ареста двамата обвиняеми за убийството в Еница

По искане на Окръжна прокуратура – Плевен двамата обвиняеми за убийство на 44 годишен мъж от село Еница – И.А. на 32 години и А.А. на 37 години, бяха задържани под стража.

В хода на разследването те двамата, от първоначално заподозрените в съпричастност към престъплението пет лица , са  привлечени в качеството на обвиняеми, за това, че на 26.07.2022 година в с.Еница, обл. Плевенска, в съучастие като съизвършители, умишлено умъртвили мъж на 44 години. Деянието е извършено с особена жестокост – чрез нанасяне на удари с нож в тялото.

За това престъпление законът предвижда наказание от 15 до 20 години лишаване от свобода, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Окръжен съд – Плевен  е приел доводите на Окръжна прокуратура – Плевен, че в хода на разследването са събрани достатъчно доказателства, от които да се направи обосновано предположение, че И.А. и А.А. са извършили престъплението, за което са привлечени като обвиняеми. Съдът е счел, че е налице реална опасност лицата да се укрият или да извършат  престъпления и е постановил  спрямо тях най –тежката мярка за неотклонение, а именно „Задържане под стража“.

Определението на съда подлежи на обжалване пред АС-Велико Търново.

Прочетете също:

Децата до 14 години ще пътуват с безплатни карти в градския транспорт

От 1 февруари децата до 14 навършени години в Плевен вече ще пътуват безплатно по ...