Акценти
Начало / Политика / Определиха състава на подвижните избирателни секции в община Плевен

Определиха състава на подвижните избирателни секции в община Плевен

Подвижните избирателни секции в община Плевен ще са три – по  една за Плевен и Славяново, и една за малките населени места в общината. Всяка комисия ще е седемчленна, съгласно решение на Общинската избирателна комисия – Плевен.

След консултации представителите на парламентарно представените партии и коалиции определиха състава на подвижните секционни избирателни комисии (ПСИК):

-ПСИК за гр. Плевен – председател от ГЕРБ, заместник-председател от „Възраждане“, секретар – ППДБ, членове: 1. ДПС, 2. ИТН, 3. БСП, 4. „Възраждане“;

-ПСИК за гр. Славяново – председател от ППДБ, заместник-председател от ДПС, секретар – ИТН, членове: 1. ГЕРБ, 2. БСП, 3. „Възраждане“, 4. ГЕРБ;

-ПСИК в малките населени места – председател от „Възраждане“, заместник-председател от БСП, секретар от ГЕРБ, членове:1. ДПС, 2. ППДБ, 3. ИТН, 4. ППДБ.

Подадените до момента заявления за гласуване с подвижна урна от граждани с двигателни затруднения при произвеждането на избори за общински съветници и кметове в Община Плевен на 29 октомври 2023 г. са близо 60. Срокът за заявяване на гласуване с ПСИК за всички населени места в община Плевен е 23 октомври.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...