Акценти
Начало / Крими / Окръжна прокуратура –  Плевен предаде на съд  шофьор, причинил катастрофа с един загинал

Окръжна прокуратура –  Плевен предаде на съд  шофьор, причинил катастрофа с един загинал

Окръжна прокуратура –  Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу  шофьор, причинил катастрофа с един загинал. Обвинението срещу В. Б. е за това, че на 31.07.2017 г., на общински път, в участъка между с.Въбел и разклона за с.Муселиево, обл. Плевен, при условията на независимо съпричинителство с починалия при пътно-транспортното произшествие Н. Ж., при управлението на тежкотоварен автомобил „Мерцедес 1117“, нарушил правилата за движение по пътищата, като навлязъл в лентата за насрещно движение и по непредпазливост причинил смъртта на Н. Ж., като след деянието е направил всичко, зависещо от него за оказване помощ на пострадалия – престъпление по чл. 343а, ал. 1, вр. чл. 343, ал. 1, вр. чл. 342, ал. 1 от НК. 

На 31.07.2017 г. обвиняемият управлявал товарен автомобил, между с. Въбел и разклона за с.Муселиево, със скорост 60,5 км/ч. След табелата за край на населено място с. Въбел, предприел ляв за него завой, като навлязъл с лявата част на товарния автомобил в лентата за насрещно движение. По същото време, в противоположната лента, се движил лек автомобил „Форд Сиера“, управляван от пострадалият Н.Ж., със скорост 59,4 км/ч, който предприел десен за него завой, като също навлязъл с лявата част на автомобила в лентата за насрещно движение.

В резултат на навлизането и на двата автомобила в лентите за насрещно движение последвал удар между тях. Веднага след катастрофата, обвиняемият излязъл от камиона и отишъл до лекия автомобил, като помогнал на пътниците в колата да излязат. Заедно с един от пътниците се опитали да отворят вратата на водача на автомобила и да го извадят, но не успели, защото краката му били затиснати. В този момент лекият автомобил започнал да гори. Въпреки опитите им да угасят пожара с пожарогасител, пламъците обхванали колата, в резултат на което настъпила смъртта на Н.Ж.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...