Акценти
Начало / Крими / Окръжна прокуратура – Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу шофьор, умишлено допуснал пътнотранспортно произшествие

Окръжна прокуратура – Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу шофьор, умишлено допуснал пътнотранспортно произшествие

Окръжна прокуратура – Плевен внесе в съда обвинителен  акт срещу водач на лек автомобил, умишлено предприел маневра и поставил в опасност пешеходец, информира Апелативна прокуратура – Велико Търново. Обвинението срещу Д. В. е за това, че на 25.04.2018 г. в гр. Червен бряг, обл. Плевен, при управление на лек автомобил „Санг Йонг Кайрон“, нарушил правилата за движение по пътищата, като умишлено предприел извършване на маневра – излизане от реда на паркирани автомобили, с движение на заден ход, с отворена предна лява врата на автомобила, като допускал причиняването на телесна повреда или смърт на пешеходеца Й. Й., който се намирал от лявата страна на автомобила, непосредствено до отворената врата на водача – престъпление по чл.342, ал.1, пр.3 от НК.

Деянието е извършено на 25.04.2018 г. около обяд, когато в  стремежа си  да избегне, като длъжностно лице /кмет/ нежелано интервю от журналист, чакащ го пред сградата на общината, влязъл в автомобила си и потеглил с отворена предната лява врата до която бил застанал Й.Й., като едва не го притиснал между вратата, автомобила и уличен стълб.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...