Акценти
Начало / Общество / Одобрен е проектът за ремонт на ДГ „Огнян Михайлов“ в Кнежа на стойност 276 283 лв.

Одобрен е проектът за ремонт на ДГ „Огнян Михайлов“ в Кнежа на стойност 276 283 лв.

Тази година Община Кнежа кандидатства по проект „Красива България“, който е част от програмата на Министерство на труда и социалната политика“ и ежегодно се финансира от програмния бюджет на Националния план за действие по заетостта.

Проектът е одобрен и е с работно заглавие „Проект за въвеждане на мерки за енергийна ефективност в сградата на Детска градина „Огнян Михайлов“, гр.Кнежа, находяща се на ул. „Хаджи Димитър“ № 1, кв.138, пл.№ 2614 по рег.план на гр.Кнежа, Община Кнежа”, информират от администрацията на общината.

Инвестиционното предложение предвижда внедряване на мерки за енергийна ефективност – цялостно саниране на сградата, подмяна на дървената дограма с нова от PVC профили със стъклопакет, полагане на топлоизолация по всички фасади и по покривната таванска плоча, строително-ремонтни работи по сградата и подмяна на отоплителния котел с нов. Общата стойност на проектното предложение е 276 283 лв. с ДДС.

Изпълнението на проекта ще осигури по-добри условия за протичане на възпитателния процес, ще бъдат изпълнени условията за добра здравословна и естетическа среда в детската градина където в момента материално-техническата база и състоянието на сградния фонд не е на нужното ниво.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...