Начало / Образование / Общо сътрудничество обсъдиха младежи от Представителството на студентските съвети с кмета Георг Спартански

Общо сътрудничество обсъдиха младежи от Представителството на студентските съвети с кмета Георг Спартански

Възможности за съвместно сътрудничество обсъдиха на среща с кмета Георг Спартански членове на Изпълнителния съвет на Националното представителство на студентските съвети, председателстван от Даниел Парушев от УНСС. Срещата се състоя в навечерието на заседание на Изпълнителния съвет, чийто домакин е Медицинският университет – Плевен.

Тема на разговорите беше традиционно доброто партньорство между Община Плевен и Медицинския университет в града, подкрепата от страна на местната власт за всички инициативи на висшето учебно заведение, безвъзмездното предоставяне на общинска база за ВВВУ „Г. Бенковски” – Долна Митрополия, готовността с такава да се обезпечи и бъдещ Факултет по дентална медицина към Медицинския университет, намерението да се използва сградният фонд на територията на Учебна база „Хр. Ботев” за студентски кампус, което от години Община Плевен лансира пред държавната власт.

Членовете на Изпълнителния съвет, който представлява 52 висши учебни заведения в страната с общо 200 хил. студенти, предложиха в Плевен да бъдат разкрити филиали на различни висши училища, с което се присъединиха към мнението на Георг Спартански, че това ще допринесе за развитието на икономически най-слабия Северозападен регион, както и за оставане на младите хора от него в родните си места.

Тази среща няма да е последна, всяка идея за партньорство ще бъде добре дошла, категорични бяха кметът Георг Спартански и  неговите гости.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...