Акценти
Начало / Общество / Община Плевен получи финансова подкрепа от правителството за поддръжката на „Кайлъка”

Община Плевен получи финансова подкрепа от правителството за поддръжката на „Кайлъка”

Един милион лева за поддръжка и ремонтни дейности в парк „Кайлъка” и прилежащата инфраструктура са отпуснати на Община Плевен от държавния бюджет. Новината съобщи кметът Георг Спартански и тя дойде в навечерието на празничния 10 декември, в който града ни отбелязва годишнина от освобождението си.

Хубавите новини около стопанисването на парка започнаха след решението на Правителството от 4 декември тази година, с което на Общината беше предоставено за управление част от парка – от входа му до хотел „Кайлъка“. „С това беше сложен край на една дългодишна, почти 20-годишна сага”, отбелязва Спартански в профила си във Фейсбук. Той допълва, че с даване правото на управление и с отпускането на целевите средства Община Плевен вече ще има възможност да  приведе и поддържа „в добро състояние тази най-обитаема от плевенчани и гостите на града паркова част, чрез целогодишно извършване на дейностите ,свързани с нуждите на парка”.

Плевенският кмет благодари на премиера Бойко Борисов за поетия ангажимент и спазеното обещание, както и на екипите на вице-премиера Томислав Дончев, министъра на регионалното развитие Петя Аврамова и на финансовия министър Кирил Ананиев за свършената работа в полза на плевенчани.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...