Акценти
Начало / Здравеопазване / Община Гулянци закупи апаратура за общинската болница със собствени средства и дарения

Община Гулянци закупи апаратура за общинската болница със собствени средства и дарения

Дарителската акция „Заедно сме силни” за справяне с COVID-кризата на местно ниво, която кметът на община Гулянци Лъчезар Яков инициира в началото на извънредната епидемична обстановка, даде резултат и благодарение на благодетели по сметката са събрани  13 590 лева. По волята на дарителите със средствата беше подпомогната дейността на МБАЛ  Гулянци. За лечение на пациентите в ковид-отделението бяха закупени пет броя кислородни апарати и консумативи за тях на обща стойност 11 000 лева  – два със средства от дарения и още три със средства от общинския бюджет.

Преди дни за стаите в болницата бяха закупени 33 телевизора в комплект с  оборудване и антени, също със средства от дарения в размер на 7 000 лева. Телевизорите вече са монтирани.

Отделно през изминалите месеци общината подпомага болницата в снабдяването с бързи тестове за КОВИД-19, маски, предпазни костюми.

„Лечението при нас на пациенти с КОВИД, а и не само, е добре обезпечено с кадри, консумативи и апаратура.” – коментира д-р Яков, управител на МБАЛ гр. Гулянци. – „Смея да кажа, че се справяме добре и искам да благодаря на екипа на болницата и на Общината, че сме заедно в тази битка.”

Според кмета на общината Лъчезар Яков в сложната ситуация с пандемията общинската болница е поставена пред сериозно изпитание: „За съвсем кратко време управлението и персонала се адаптираха към новите, бих казал екстремни условия и оказаха на пациентите с ковид качествена и адекватна помощ и грижа. Респект и благодарност за всеотдайността и куража, наред с професионализма, защото тези хора спасяват животи с риск за собственото си здраве. Желанието и усилията ми, като кмет на община, са насочени към запазване и развитие на лечебното заведение и другите здравни структури, защото е от изключителна важност те да функционират тук на място, създалата се ситуация за пореден път доказа това.”

Общинското и болнично ръководство изказват огромната си благодарност към дарителите, които със своя жест подпомогнаха лечението на болните и създадоха радост на всички пациенти в трудните за тях дни. Дарителската кампания „Заедно сме силни” остава отворена и всеки, който желае да подпомогне дейността на общинската болница или другите дейности по справяне с пандемията, може да го направи чрез Община Гулянци.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...