Начало / Общество / Областният на Плевен предупреди за създаден негов фалшив профил във Фейсбук

Областният на Плевен предупреди за създаден негов фалшив профил във Фейсбук

Областният управител на област Плевен Мирослав Петров обяви днес на пресконференция, че е създаден негов фалшив профил във Фейсбук. За фалшификацията Мирослав Петров научил преди около седмица от познати, които са получили от негово име покана за приятелство в социалната мрежа.

Станало ясно, че фалшивият профил е създаден преди месеци, но от началото на годината е особено активен.

Областният управител подчерта, че няма афинитет към подобни контакти в социалните мрежи, няма дори личен профил във Фейсбук. По важни теми или по въпроси, поставени от медиите, предпочитам директния контакт чрез пресконференция, чрез пиар съобщения, както и срещи по време на приемния ми ден, подчерта Мирослав Петров.

Той вече е взел необходимите мерки, за да бъде блокиран фалшивият профил. Уведомил е и компетентните органи, тъй като противозаконно са използвани лични данни за създаването му.

Мирослав Петров подозира, че фалшивият профил е създаден с цел по някакъв начин да бъде дискредитиран, като се публикува уж негов коментар по злободневна тема. Засега няма такива опити, дискутират се обществено значими теми, но тонът е умерен, допълни областният.

Очаква се всеки момент от Фейсбук да реагират на подадения сигнал и след изтичане на технологичното време за проверка, профилът да бъде закрит.

 

Прочетете също:

Община Плевен проверява сигнал за неприятна миризма в жк „Сторгозия“

Служителите на отдел „Екология“ при Община Плевен извършват проверка по сигнал за неприятна миризма, подаден ...