Акценти
Начало / Общество / Няма да спират водната каскада, последните валежи премахнаха заплахата от воден режим

Няма да спират водната каскада, последните валежи премахнаха заплахата от воден режим

Град Плевен не е застрашен от воден режим. С падналите валежи през последните три дни, довели до завишаване на водните количества, подавани от Водоснабдителна група „Черни Осъм“, „ВиК“ ЕООД – Плевен може да подсигури необходимите количества вода за питейно-битови нужди на населението, както и за работата на обекти Водна каскада, Водни огледала, Фонтан Градска градина и Фонтан пл. Възраждане. Това съобщиха днес от ВиК – Плевен.

От дружеството обаче предупредиха, че е необходимо да бъдат взети някои мерки, за да работят нормално посочените водни обекти и да се избегнат режимни условия на водоподаване към битовите абонати в града.

Изисква се доливането на Водната каскада да се извършва в часовите зони на ниско потребление на вода, между 23:00 и 5:00 часа и при намален дебит, при който налягането във водопроводната мрежа да намалява с не повече от 0,5 atm.

От ВиК – Плевен указват още след доливане на водната каскада, затварянето на спирателните кранове да става постепенно и за продължителен период от време, за да се избегнат хидравлични удари по водопроводната мрежа.

От „ВиК“ ЕООД – Плевен уверяват, че е осигурено безпрепятствено водоподаване както за питейно-битови нужди на жителите на града, така и за работата на емблематични архитектурни обекти от градската среда, които работят с вода.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...