Акценти
Начало / Образование / На тържествена церемония връчват дипломите на два випуска на Факултет „Обществено здраве“

На тържествена церемония връчват дипломите на два випуска на Факултет „Обществено здраве“

С тържествена промоция Медицински университет – Плевен (МУ-Плевен) ще дипломира Випуск 2021 и Випуск 2022 на Факултет „Обществено здраве“ на 7 април – Международен ден на здравето и празник на работещите в здравеопазването. След двегодишно прекъсване по време на пандемията, когато тържествените и научни събития се провеждаха онлайн, празникът тази година ще се проведе присъствено в зала „Магнум” на Втора клинична база „Проф. д-р Марин Ганчев“. Дипломи ще получат общо 140 бакалаври и магистри от четири специалности на Факултет “Обществено здраве”.

Дипломантите с отличен успех от Випуск 2021 и Випуск 2022 на Факултет „Обществено здраве“ са общо 44. Двама са пълните отличници на випуск 2022 – Атанас Анов и Антония Статева – магистри по Обществено здраве и здравен мениджмънт, придобили професионална квалификация „Здравен мениджър“.

Тържественият ритуал по дипломиране на абсолвентите на Факултет „Обществено здраве“ ще води деканът доц. д-р Милена Карчева, а дипломите ще връчи ректорът проф. д-р Добромир Димитров, който ще поздрави дипломантите. За първа година се поставя началото на една нова инициатива – награждаване на дипломантите, станали родители по време на следването. За успешното съчетаване на следването с ролята на добър родител, абсолвентите ще бъдат изненадани с приятни награди, осигурени от Община Плевен и спонсори.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...