Акценти
Начало / Крими / Намерили наркотици у 13-годишна

Намерили наркотици у 13-годишна

На 17 януари 2020 година около 10,00 часа на улица „Тома Петков“ в Червен бряг е извършен обиск на 13-годишна, съобщи МВР-Плевен. В нея е намерена жълта пластмасова яйцевидна кутийка, съдържаща три топчета с неправилна форма, съдържащи сухи кафяви съцветия и пликче с диаметър 2.5 см., съдържащо кафява суха тревиста маса. По данни на малолетната веществата са марихуана. Уведомен е дежурен прокурор в РП – Плевен. Образувана е полицейска проверка за престъпление по чл. 354 „а“, ал. 5 от НК. Предстои назначаването на експертна справка за намерените вещества. От 13-годишната е взето обяснение в присъствието на инспектор от детската педагогическа стая. Работата по случая продължава.

На 17 януари 2020 година около 15:00 часа на открито пред корпус служител в Затвора – Белене е установил кутия от цигари, съдържаща пликче с малко количество бяло прахообразно вещество, разказаха органите на реда. Местопроизшествието е посетено от полицейски служители. При направен наркополеви тест, веществото реагира на метамфетамин. Уведомен е прокурор при РП – Плевен. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл. 354 „а“, ал. 3, т. 1 от НК. От извършените незабавни оперативни действия е установено, че кутията от цигари с веществото в нея, е била изхвърлена от 34-годишен лишен от свобода. Предстои назначаване на физико-химична експертиза. Работа продължава разследващ полицай.

На 19 януари 2020 година в Първо РУ-Плевен е започнато бързо производство за престъпление по чл.354 „а“, ал.3, т.1 от НК. На същата дата около 03.15 часа полицейски служители посещават сигнал за нарушаване на нощната тишина на улица „Стоян Михайловски“. На място установяват, че 26-годишен без надлежно разрешително държи високо рискови наркотични вещества – съклено бурканче с вместимост, около 190 милилитра, съдържащо две съцветия от рода на конопа, уточниха униформените. По данни на мъжа веществото е марихуана. С протокол за доброволно предаване е иззето намереното вещество. Предстои назначаване на химическа експертиза. 26-годишният е задържан за срок до 24 часа. Уведомен е прокурор. Продължава работа по случая.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...