Акценти
Начало / Крими / Наложиха мярка „задържане под стража” на рецидивист, ограбил жена в Плевен  

Наложиха мярка „задържане под стража” на рецидивист, ограбил жена в Плевен  

След уважено искане на Окръжна прокуратура – Плевен, съдът взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на рецидивист, извършил грабеж на дамска чанта.

В. М. е привлечен в качеството на обвиняем за това, че на 02.01.2019 г. в гр.Плевен, при условията на опасен рецидив отнел чужди движими вещи –  дамска чанта, съдържаща  две лични карти, парична сума от 3 лв., ръчен часовник „ AVON“ и  малък  тестер на парфюм „ AVON“  от владението на  жена от гр. Плевен, с намерение противозаконно да ги присвои,  като употребил  за това сила престъпление по чл. 199, вр.  чл. 198, вр. чл. 29 от НК.

Съдът прие доводите на прокуратура, че от събраните по делото доказателства може да се направи обоснован извод за авторството на деянието. На обвиняемият  е повдигнато обвинение за тежко престъпление, за което се предвижда наказание лишаване от свобода от 5 до 15 години, извършено при условията на опасен  рецидив /същият е осъждан многократно/. Налице е реална опасност лицето да се укрие или да извърши ново престъпление.  Поради което съдът уважи искането на Окръжна прокуратура – Плевен, като взе по отношение на  В. М. мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Определението на ОС Плевен  подлежи на обжарване пред АС Велико Търново.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...