Начало / Избори / Местни избори 2019 / Найден Зеленогорски: Удовлетворени сме от постигнатия резултат

Найден Зеленогорски: Удовлетворени сме от постигнатия резултат

Той апелира в неделя да се гласува масово и без страх

Удовлетворени сме от резултата, защото стартирахме от 5% и финиширахме на близо 16% – в рамките на една кампания да си увеличиш резултата тройно е много рядко срещано явление. Така Найден Зеленогорски коментира резултата от изборите за Местна коалиция „Демократична България – Обединение”.

От Местната коалиция отчетоха също като добър резултат, че имат и трима кметове на кметства – Бохот, Мечка и Бръшляница, избрани на първи тур.

Според Зеленогорски „масово са ударени” с това, че не са били броени преференциите, масово са били манипулирани бюлетини. По отношение на големия брой невалидни бюлетини Зеленогорски коментира, че вероятно това е била целта на управляващите, след като отмениха машинното гласуване. „Машините не могат да бъдат купени, не могат да бъдат манипулирани”, изтъкна Зеленогорски и цитира твърдение на социологическа агенция, според което корпоративният и купеният вот се е увеличил от 25% на 33%. „Това означава, че буквално всеки трети глас е купен или е под натиск”, отбеляза Найден Зеленогорски и подчерта, че те е трябвало да се борят с тази огромна машина за купуване на гласове, за манипулиране на бюлетини и на резултати, за сплашване и за фалшиви новини.

По думите му, в момента „свободният, честният плевналия се изправя срещу машината, която мачка, гази, лъже, която манипулира и купува”. Той апелира в неделя да се гласува масово и без страх. „Вярвам, че плевналията е достоен човек, който няма да се поддаде на машината  и хората ще изразят свободно своя вот”, заяви Найден Зеленогорски.

Към апела му се присъединиха и седмината новоизбрани общински съветници от листата на Местната коалиция, които подчертаха, че е необходима огромна активност на балотажа в неделя, за да се минимизира корпоративният и купеният вот.

Прочетете също:

Прокуратурата в  Плевен ръководи разследване за убийство на жена от съпруга ѝ

Окръжна прокуратура – Плевен ръководи разследването по досъдебно производство за убийството на Д.М. на 42 ...