Акценти
Начало / Култура / Награди от Бангладеш за малките таланти от арт школа „Колорит“

Награди от Бангладеш за малките таланти от арт школа „Колорит“

В чест на  1 юни – Международния ден на детето, журито на най-мащабния онлайн конкурс за детско изкуство в света “CHARUMELA“ 2021 в Бангладеш  обяви носителите на присъдените престижни награди. Сред наградените са и талантливите възпитаници на арт школа „Колорит” – Плевен.  На 20 деца от школата е присъдено най-високото отличие „Международна Златна чест“.

Двадесет и едно деца са носители на виртуален „Почетен медал“.  Пет деца от плевенската школа са оценени в ТОП 10 на световната класация за млади таланти.  Ръководителят на арт школа „Колорит“ Майя Ананиева  споделя, че това е забележително присъствие на  световен арт форум с рекорден брой престижни награди, което дава нов творчески импулс и вдъхновение.

В онлайн конкурса със своите творби са се включили хиляди деца от 25 страни от различни континенти, стимулирани от организаторите  да творят по време на пандемията. Международно жури, оценявало детските творби,   е съставено от известни художници от различни страни.

Наградите на децата от „Колорит”ще бъдат връчени на тържествена церемоня на 17 юни 2021 година в центъра на Плевен по време на арт хепънинг.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...