Акценти
Начало / Общество / Наградена ученичка в конкурс за есе посети Окръжен съд – Плевен

Наградена ученичка в конкурс за есе посети Окръжен съд – Плевен

Ученичката от ХІ-и клас на Професионална гимназия по ресторантьорство, търговия и обслужване в град Плевен, специалност „Съдебна администрация“ – Алисия Цонкова, посети днес Окръжен съд – Плевен, за да запознае с работата му.

Алисия получи поощрителна награда в конкурса за есе, който Окръжен съд – Плевен организира през 2021 година. Освен материалната награда тя получи възможност да прекара половин работен ден в Окръжен съд – Плевен, за да се запознае с работата на магистратите и съдебните служители.

При посещението в Съдебната палата, единадесетокласничката посети регистратурата, архива, наказателно, гражданско и търговско деловодство на Окръжен съд – Плевен, както и съдебните секретари. Имаше възможността да се запознае с движението на едно дело от постъпването му в съда, до неговото приключване и архивиране. Запозна се с дейностите, които се изпълняват от служителите работещи на различните длъжности, деловодната програма, видовете регистри и книги, които се водят, правилата и задълженията на работещите в съда.

 

Прочетете също:

Община Плевен проучва възможността да се ползва непитейна вода за захранване на Каскадата

Ръководството на местната администрация в Плевен възложи проучване на възможността за захранване на Водната каскада ...